Zoeken
  • Charlotte Hamilton

PIKZWART ONTBIJT BIJ LILITH, ROTTERDAM

‘Yes, we’re dark,’ is de slogan van Lilith. De donkere ontbijtzaak heeft inmiddels een bekende naam gekregen in Rotterdam. De foto’s van hun prachtige gerechten gaan het internet over en hun zwarte pannenkoeken zijn de definitie van Instagrammable. De ontbijtzaak serveert gelukkig de hele dag hun eten. Of je nou een vroege vogel bent of rond de middag nog eens je bed uit rolt, je kunt er heel de dag terecht.Lilith stond al een tijd op mijn lijstje. Heb ik een fysiek lijstje met zaken waar ik heen wil gaan in Nederland? Jazeker. Zomaar, op een vrije vrijdagochtend belandde ik eindelijk bij Lilith, de zaak die ik al vaak had bewonderd via hun Instagramaccount. Maar mooie foto’s en grote following is niet alles, dus zouden ze voldoen aan mijn verwachtingen?


KoffieIk stapte de zaak in met hun donkere interieur en hippe personeel en kreeg meteen een glimlach en een vriendelijk antwoord op de vraag of ik mocht zitten waar ik maar wilde. Ik weet dat deze zaak vaak bomvol zit dus de keuze die ik had om overal te gaan zitten is niet eentje die je vaak krijgt. Ik bestel meteen een cappuccino. Dat was een relatief saaie keuze aangezien dingen als beetroot latte en tumeric latte of elk mogelijke soort melk op de kaart staan. Vrij snel staat de misschien saaie, maar erg lekkere koffie op tafel.

In de sfeervolle zaak speelt op het moment geen muziek af. Door een lek in de meterkast hebben ze even geen wifi en dus geen muziek. Jammer, want ik denk dat dat nog meer sfeer had kunnen toevoegen. Het is wel het soort tent dat goede muziek speelt op de vroege morgen. Na de koffie komt er een sapje op tafel met wortel, appel en gember. Lekker fris.


OntbijtToast met avocado en huisgemaakte kimchi had mijn hart al een beetje gestolen toen ik het zag op de kaart, maar ik was gelukkig ook niet teleurgesteld toen dit mooie gerecht op tafel kwam. De pittige kimchi met romige avocado en zoute spinazie was bijzonder. Ik kon er nog wel drie op. Dat zou ik niet moeten doen want het andere gerecht, wentelteefjes met banaan en zoute karamel, was inmiddels ook op tafel en dat gerecht was behoorlijk vullend. De wentelteefjes, besprenkeld met veel kaneel, gebakken banaan en karamelsaus waren lekker, echt heel zoet, maar lekker. De karamelbolletjes hadden niet gehoeven.


Ontbijt bij Lilith is badass. Een interessant menu, vriendelijk personeel en goed eten. Niet alleen instagrammable eten maar echt goed ontbijten. Heel de dag door dus. Ik ben fan.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven