top of page

OVER MIJ 

IMG_9513.JPG

Lekker eten is er bij mij met de paplepel ingegoten. Mijn ouders hadden een restaurant in Zeeland. Een gezellig café/restaurant dat in de zomer overstroomd werd door Duitse toeristen die na een dagje strand neerploften op het terras. Op dertienjarige leeftijd ging ik daar voor het eerst afwassen. Later hoefde ik niet alleen meer bordjes af te drogen en ijsjes te maken maar ging ik werken als serveerster. Ik heb met veel plezier 10 jaar lang in de zaak gewerkt. 

Mijn ouders vragen zich vaak af of ik niet gewoon een koksopleiding had moeten doen. Ik sta elke dag achter het fornuis thuis, als ik wakker word ben ik bezig met wat (of waar) ik die avond ga eten, toch is de liefde voor verhalen vertellen en delen ook groot. Ik houd van koken en nog meer van eten. Ik heb veel mogen leren   van mijn moeder, het restaurant en natuurlijk van oefeningen en uitproberen.

Tijdens mijn opleiding journalistiek in Tilburg specialiseerde ik me in de culinaire journalistiek. Na mijn stage bij De Buik van Rotterdam wist ik het zeker: ik word culinair journalist. Ik ben blijven werken voor De Buik en begon aan een cursus foodjournalistiek in Amsterdam. Mijn tweede stage volgde ik als culinair redacteur bij Koffietijd en 5 Uur Live. Bovendien gaf ik mij op voor het programma ‘Gefileerd’ om nog meer te weten over eten en koken en kreeg de kans om met vier andere twintigers en Jennifer Hoffman naar Thailand reizen en te zien onder welke omstandigheden voedsel wordt gemaakt. Tegenwoordig werk ik als freelance culinair redacteur met opdrachtgevers als De Buik, Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven, Yakiniku en televisiekok Hugo Kennis. Dagelijks ben ik bezig met receptontwikkeling, workshops geven of andere toffe opdrachten. 

Ik ben verliefd op gastronomie en wil deze liefde met jullie delen. Op mijn website kun je recepten vinden. Op- of aanmerkingen, vragen zijn hartstikke welkom, 

bottom of page