Zoeken
  • Charlotte Hamilton

COURGETTE PANNENKOEKJES


In ons nederige moestuintje hebben we courgettes staan. Naast de prachtige en eetbare bloemen groeien er een aantal mooie vruchten aan. Wanneer ik kook met courgettes is het meestal als toevoeging of vulling. Zelden staat de courgette in het middelpunt. Ik wilde een gerecht maken waar courgette de hoofdrol in spelen en ging aan het experimenteren met deze pannenkoekjes. Dat werd een succes en dat recept lees je hier!





Ingrediënten:

500 g courgette

een handje restjes kruiden (bijvoorbeeld basilicum, tijm, peterselie, salie en bieslook)

1 teen knoflook

100 g restjes kaas (bijvoorbeeld jonge- en/of oude kaas, Parmezaanse kaas of cheddar)

75 g zelfrijzend bakmeel

1 ei

Plantaardige olie om in te bakken

4 eetl. Zachte geitenkaas (optioneel)


Variaties:

Chorizo

Gedroogde kruiden (zoals Garam Masala, za’atar of Italiaanse kruiden)

Warmgerookte zalm


Bereidingswijze:

Rasp de courgettes en knijp er zo veel mogelijk vocht uit. Dit kan met een thee- of kaasdoek maar dat hoeft niet.


Hak de kruiden fijn en pel de knoflook. Snijd deze ook fijn. Rasp de kaas of kazen en voeg deze met de kruiden toe aan een kom. Voeg dan ook de courgette, het zelfrijzend bakmeel en het ei toe.


Verhit een laagje olie in een koekenpan. Bak een paar pannenkoeken per keer met een grootte van ongeveer een eetlepel. Maak ze liever te klein als te groot, de pannenkoekjes zijn anders lastig om te draaien. Wanneer ze bruin beginnen te worden kunnen de pannenkoekjes omgedraaid worden en bak je de andere kant. Druk de pannenkoeken plat met een spatel.


Laat de pannenkoekjes even uitlekken op wat keukenpapier en serveer met een lepeltje zachte geitenkaas of een yoghurtsausje.


Eet smakelijk!




177 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven