Zoeken
  • Charlotte Hamilton

FUDGY BROWNIES

Bijgewerkt op: 25 mei 2020

De brownie is een klassieker waar we allemaal gek op zijn. In mijn missie om eindelijk een beetje fatsoenlijk te leren bakken vond ik dat ik bij de klassiekers moest beginnen. Een goede brownie is echter helemaal niet zo makkelijk als het klinkt, maar na een aantal pogingen ben ik blij met deze: kleverig maar met een krokante bovenkant. Alles wat ik zoek.

Ingrediënten:

80 gr Cacao

80 gr Bloem

Flinke snuf zout

2 eieren

170 gr boter, gesmolten

150 gr lichte basterdsuiker, gewone basterdsuiker mag ook

150 gr kristalsuiker

1 shot sterke espresso

100 gr donkere chocolade, van goede kwaliteit


optioneel: handvol walnoten of macadamia noten, 50 gr witte chocolade stukjes

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Doe de cacao, bloem en het zout in de kom. Wees niet te voorzichtig met het zout.

Voeg de suiker toe aan een nieuwe kom. Meng een voor een de eieren erdoor en mix met een garde tot de suiker en eieren goed gemengd zijn en het suiker-ei mengsel een licht gele kleur heeft, voeg dan langzaam de gesmolten boter toe. Voeg beetje bij beetje de bloem-cacao mix toe en uiteindelijk de espresso.

Hak de chocolade in kleine stukjes en spatel door het browniebeslag. Doe het beslag in een ingeboterde ovenschaal.




Zet in de voorverwarmde oven voor 30 tot 40 minuten, of tot een satéprikker er min of meer schoon uit komt, maar wanneer je je brownie graag wat meer ‘gooey’ wilt, kun je hem er wat eerder uithalen (rond de dertig minuten)

Laat even afkoelen.

Smakelijk!

Laat me weten wat je ervan vond! Ik vind het super leuk om te zien als jullie het recept hebben gemaakt, tag me in je socials!

161 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven