top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCharlotte Hamilton

GEGRILDE NECTARINE MET HONING, KOEKKRUIM EN VANILLE-IJS

Bijgewerkt op: 6 jun. 2020

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een nectarine geen kruising van een perzik en een pruim. Het enige dat een perzik van een nectarine onderscheidt is het vel. Waar het vel van een perzik donzig is, is het vel van een nectarine glad.

Nectarine, perzik, mij maakt het niet uit. Ik vind deze vruchten heerlijk. Of je dit dessert dus maakt met perzik of nectarine, het is een heel lekker en zomers gerechtje, waar ik heel lovend commentaar op kreeg, dus hopelijk jij ook.

Ingrediënten:

Voor de koekkruim:

3 bastognekoekjes

5 digestive koekjes

50 g boter

Voor de nectarines: 4 nectarines

2 eetl. honing

1 eetl. suiker

Een klontje boter

Vanille ijs

Ook nodig:

Blender/ staafmixer/ keukenmachine

Bereidingswijze:

Stop de koekjes in de keukenmachine. Maal de koekjes tot fijn kruim. Verwarm in een koekenpan een klontje boter. Voeg wanneer het boter bruist de koekkruimels toe en bak 2 minuutjes op laag vuur. Blijf roeren met een houten lepel. Zet de koekkruim apart.

Halveer de nectarines en verwijder de pit. Verwarm het klontje boter in een koekenpan. Voeg de honing toe en laat de nectarines op laag vuur bakken. Het vel van de nectarines gaat nu los laten, verwijder deze eventueel. Sprenkel de suiker erover en gril de nectarines ook even op de andere kant.

Serveer met de koekkruim en een bol vanille-ijs.

Eet smakelijk!133 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page