top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCharlotte Hamilton

GEKARAMELISEERDE TOMAATJES MET ROMIGE BURRATA

Bijgewerkt op: 6 jun. 2020

Dit gerecht is zo eenvoudig dat een recept haast overbodig lijkt. De tomaatjes zijn geroosterd en worden kleine bommen van umami. De burrata vormt daarbij een heerlijke combinatie. De romige, Italiaanse kaas wordt steeds populairder. De buitenkant is de klassieke mozzarela en wanneer we de kaas open snijden vloeit de zachte stracciatella-room er uit. Deze kaas wordt meestal gemaakt van koemelk, maar ook ook van buffelmelk wordt deze kaas gemaakt.

Ingrediënten:

400 g zoete cherry tomaatjes

2 tenen knoflook

1 chili

Olijfolie

Burrata

Zout en peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 250 graden oven in de grillstand.

Snijd de chili overlangs open en haal, eventueel, de zaadlijsten eruit. Leg de tomaatjes op een bakplaat, samen met de chili en de ongepelde tenen knoflook. Giet er een flinke scheut olijfolie en zout en peper over en hussel. Leg onder de hete gril voor ongeveer 45 minuten. De tomaten mogen hier en daar wat zwartgeblakerd zijn.

Haal de bakplaat uit de oven en laat een beetje afkoelen. Haal de knoflook en chili van de bakplaat. Pel de knoflook. Hak grof en hussel door de tomaatjes. Snijd de chili wat kleiner en hussel ook door de tomaten.

Leg het tomatenmengsel in een schaaltje en leg de burrata bovenop. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met wat geroosterd brood.

Eet smakelijk!



997 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page