Zoeken
  • Charlotte Hamilton

HELE ZEEBAARS MET CITROENTIJM EN TOMAATJES

Bijgewerkt op: 6 jun. 2020


I ain’t no grill master! Desondanks begin ik barbecueën steeds leuker te vinden en beter onder de knie te krijgen. Afgelopen week testte ik met mijn vader allerlei visjes op de barbecue. Vandaag deel ik de gegrilde zeebaars met jullie. Ik maakte deze dus op de barbecue, maar onder dat recept staat de bereidingswijze van hele zeebaars in de oven.

Mijn moeder heeft vroeger een viswinkel gehad. Ik ondervraag haar over zeebaars: ‘Zeebaars is een heel divers visje. Het is een vrij vaste witvis met fijn vlees. Het is een toegankelijke vis, dus ook voor ‘beginnende viseters’ heel geschikt. De prachtige zeebaars zwemt ook gewoon rond bij ons in de Noordzee, samen met 16 andere zeebaarsachtigen. De gemiddelde grootte van een zeebaars is 50 centimeter, maar ze kunnen een paar centimeter lang zijn of wel drie meter’.

Ingrediënten:

1 zeebaars

Een handje (citroen)tijm

50 g cherry tomaatjes, gehalveerd

Olijfolie

Zout en peper

Ook nodig:

Een barbecueklem / visklem

Bereidingswijze barbecue:

Steek de barbecue aan. Verhit deze tot zo’n 190 graden

Wanneer de visboer het visje nog niet schoongemaakt heeft: ontschub het visje door deze aan de staart vast te pakken en met de botte kant van een mes de schubben eraf te schrapen. Maak een snede in de onderbuik van de vis en verwijder de organen. Houd de kop eraan. Spoel de vis even onder de koude kraan.

Wrijf de zeebaars in met olie, zout en peper, ook de buikholte. Leg de tijm en tomaatjes in de lege buik van de vis. Leg de vis in de klem.


Leg de vis op de barbecue. De tijd dat het visje nodig heeft om te garen zal een beetje afhangen van de grootte van de vis. Draai hem na zo’n 5-7 minuten om. Geef deze kant ook nog ongeveer 5-7 minuten. De huid mag een beetje goud-bruin zijn.

Serveer eventueel met wat schijfjes citroen.

Bereidingswijze oven:

Verarm de oven voor op 200°C.

Wanneer de visboer het visje nog niet schoongemaakt heeft: ontschub het visje door deze aan de staart vast te pakken en met de botte kant van een mes de schubben eraf te schrapen. Maak een snede in de onderbuik van de vis en verwijder de organen. Houd de kop eraan. Spoel de vis even onder de koude kraan.

Wrijf de zeebaars in met olie, zout en peper, ook de buikholte. Leg de tijm en tomaatjes in de lege buik van de vis.

Leg de vis op een ingeoliede bakplaat. Laat de zeebaars 15 a 20 minuutjes garen. Serveer eventueel met wat schijfjes citroen.

Eet smakelijk!



48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven