Zoeken
  • Charlotte Hamilton

PORTOBELLO MET RODEUIENCHUTNEY EN BLAUWADERKAAS

Bijgewerkt op: 6 jun. 2020

Om te zeggen dat ik van mijn stoel viel toen ik erachter kwam dat de portobello niks meer was dan een wat groot geworden kastanjechampignon is misschien een beetje overdreven, maar verbaasd was ik wel. Wanneer een kastanjechampignon groter groeit en een diameter krijgt van 12 cm noemen we het een portobello.


Champignons zijn eetbare paddenstoelen en dus de vrucht van een schimmel. In Nederland zijn er zo'n 140 champignontelers en daarmee zijn wij de grootste champignonproducent van Europa. In Nederland wordt er zo'n 300 miljoen kilo champignons per jaar geproduceerd, daarvan wordt 80% geëxporteerd, waarvan wel 65% in geconserveerde vorm. We zijn dus ook nog eens de grootste exporteur van champignons. Omdat de champignons geen daglicht nodig hebben zijn ze heel het jaar door verkrijgbaar.


Deze paddenstoel is door zijn formaat en zijn vlezige textuur een goede vleesvervanger. In dit recept vullen we de paddestoel met blauwaderkaas en rode uienchutney. Erg makkelijk, maar lekker.


INGREDIENTEN:

4 portobello paddenstoelen

3 takjes verse tijm

2 el basterdsuiker

2 rode uien

1 tl mosterdzaad

50 ml rode wijn

3 el rode wijnazijn

Olijfolie

200 gr blauwaderkaas


Verwarm de oven voor op 200 °C.


Snijd de ui in halve ringen. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en voeg de ui, de blaadjes van de tijm, de suiker en de mosterdzaadjes toe. Breng op smaak met zout en peper.


Blus af met de wijn en azijn. Laat 5 tot 10 minuten op laag vuur pruttelen tot de ui zacht is.


Vul de portobello met de rode uienchutney en leg er een plakje blauwaderkaas op. Schuif de paddenstoelen voor 10 minuten in de oven.


Smakelijk!


Laat weten wat je er van vond en tag mij of mail mij.

120 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven