Calamari met citroenmayonaise
- Charlotte Hamilton
- 16 apr
- 2 minuten om te lezen
Deze gefrituurde inktvis combineert een luchtig krokant korstje met malse structuur en een subtiele rooksmaak van gerookt paprikapoeder. Het weken in melk en citroen verzacht de inktvis en voorkomt taaiheid tijdens het frituren. De bijbehorende citroenmayonaise voegt frisse zuren toe die het gerecht in balans brengen. Serveer direct, als voorgerecht of onderdeel van een grotere tafel met zeevruchten.
Ingrediƫnten voor 4p
400 g schoongemaakte inktvis
Melk
1 citroenen
4 eetl. maismeel
4 eetl. bloem
Zout en peper
2 theelepel gerookt paprikapoeder
Neutrale olie om te frituren
Citroenmayonaise
1 citroen
1 eierdooier
1 theel. mosterd
Zout en peper
Neutrale olie
Bereiden
Maak de inktvis schoon en haal het grijze vel eraf.
Snijd de tentakels van de inktvis los en snijd het middenstuk in dikke ringen van ongeveer ƩƩn centimeter breed. De bovenkant van de inktvisjes hebben als het goed is de vorm van een driehoek, maak kleine sneetjes in de vorm van een ruitjes met een scherp mes.
Doe alle stukken samen in een kom en bedek met melk en knijp de helft van de citroen erbij. Zet in de koelkast.
Maak de citroenmayonaise. Doe de mosterd, citroenrasp en -sap, zout en peper in een kom en roer door. Doe de eidooier erbij en meng nogmaals. Voeg druppelsgewijs de olie toe en klop tot een romige mayonaise. Proef en pas eventueel aan met meer mosterd of kruiden.
Meng het maĆÆsmeel en de bloem samen met de theelepel zout in een kom. Vul een grote pan met dikke bodem voor een derde vol met olie en verwarm deze.
Giet de inktvis af. Bedek met het bloemmengsel en schud al het overtollige meel eraf. Frituur in meerdere porties voor ongeveer een minuut, totdat ze knapperig en goudkleurig zijn.
Comments