top of page

Snelle Bounty's met dadels

  • Foto van schrijver: Charlotte Hamilton
    Charlotte Hamilton
  • 2 jun
  • 2 minuten om te lezen

Oké, ik weet dat niet iedereen fan is van kokos-gevulde chocoladerepen, maar persoonlijk vind ik ze echt een traktatie. De klassieke varianten zijn natuurlijk allesbehalve gezond, en ik ga ook niet beweren dat deze repen dat wel zijn. Maar: ze zijn in ieder geval onbewerkt én – als je het mij vraagt – nog lekkerder dan het origineel.


Als basis voor mijn zelfgemaakte kokos-chocoladerepen gebruik ik dadels. Die geven precies dat chewy mondgevoel dat je kent van een candybar, en zorgen meteen voor een zoete, natuurlijke basis. Omdat er maar weinig ingrediënten in deze repen zitten, is het belangrijk om voor goede kwaliteit dadels te kiezen. Ze maken het verschil.

Ik gebruik het liefst Medjoul dadels: groot, zacht, vlezig en intens zoet, bijna karamelachtig van smaak. Kies daarnaast voor eerlijke en duurzame dadels. Zelf bestel ik ze graag bij Dadelskopen.nl, waar ze onder andere Palestijnse dadels aanbieden van goede herkomst.



Ingrediënten

800 g dadels van goede kwaliteit (zoals deze)

1 eiwit

150 g kokosrasp

50 g fijne kristalsuiker (optioneel)

200 g pure chocolade

Snuf grof zeezout

Benodigdheden: deegroller




Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 150°C hete lucht.


Halveer met je handen de dadels. Verwijder de pit. Leg ze op een bakpapiertje. Leg er een ander vel op en rol met een deegroller wat plat. Draai de papiertjes om en trek de bovenste eraf. Leg op een bakplaat.


Doe het eiwit, de kokosrasp en eventueel wat suiker in een kom. Klop met een handmixer of keukenmachine een paar minuten op de hoogste stand.


Verdeel over de dadels en bak 10 minuten af. Haal uit de oven en laat ietsjes afkoelen.

In die tijd kun je de chocolade smelten. Doe alle chocolade, behalve een klein stukje, in een kom en smelt au bain-marie. Haal van het vuur en doe het blokje ongesmolten chocolade erbij, roer door. Verdeel over de kokos. strijk plat en bestrooi met een snuf grof zout.


Laat helemaal afkoelen in de koelkast, liefst een uurtje of 6. Breek of snijd in stukken en bewaar luchtdicht.

 
 
 

Comments


bottom of page