top of page

Snelle rabarbertaartjes

  • Foto van schrijver: Charlotte Hamilton
    Charlotte Hamilton
  • 16 apr
  • 1 minuten om te lezen

Dit is zo'n gebakje voor als je weinig tijd of zin hebt om in de keuken te staan, maar met groots resultaat. Deze rabarbertaartjes zijn een heerlijk fris toetje of gebakje dat perfect past bij het voorjaar en de zomer. De rabarber wordt kort gemarineerd met vanillesuiker en sinaasappelrasp, waardoor je een heerlijke smaak krijgt. In combinatie met het knapperige bladerdeeg en een frisse crème van crème fraîche en sinaasappelsap, ontstaat een gebakje dat zowel eenvoudig als verfijnd is. Serveer ze warm uit de oven en duik er meteen bovenop.

NGREDIËNTEN 4-8 pers.

500 g rabarber (liefst heel vers)

75 g vanillesuiker + extra voor toppen

1 sinaasappel

4 plakken roomboter bladerdeeg

1 eierdooier

200 ml crème fraîche

2 eetlepels poedersuiker


Bereiding

Bekijk hieronder de video



Verwarm de oven voor op 210°C.


Snijd de onder- en bovenkant van de rabarber. Snijd eventueel in dunnere stengels. Neem het liefst hele verse rabarber zodat deze niet te draderig is. Meng in een kom de rabarber, 75 g vanillesuiker en rasp van 1 sinaasappel en zet weg.


Laat de bladerdeeg iets ontdooien en halveer. Snijd een rechthoek in in het bladerdeeg (snijd niet door). Prik met een vork gaatjes in het rechthoek. Kwast in met wat ei en bestuif met suiker. Verplaats naar een bakplaat met bakpapier. Leg de rabarber in de rechthoek. Bak circa 20 minuten af.


Meng de creme fraiche, sap van ¼ sinaasappel en de poedersuiker. Zet in de koelkast tot gebruik.


Serveer met een lepel van de crème fraîche. Het lekkerst als ze net uit de oven komen!

 
 
 

Recente blogposts

Alles weergeven
Dumplingbroodje

Een verrassende kruising tussen comfort food en streetfood: dit ‘broodje dumpling’ combineert alles wat je lekker vindt aan Aziatische...

 
 
 

Comments


bottom of page