top of page

Dumplingbroodje

  • Foto van schrijver: Charlotte Hamilton
    Charlotte Hamilton
  • 16 apr
  • 1 minuten om te lezen

Een verrassende kruising tussen comfort food en streetfood: dit ‘broodje dumpling’ combineert alles wat je lekker vindt aan Aziatische dumplings, maar dan in een krokant gebakken sandwichvorm. De smeuïge vulling van varkensgehakt, garnalen, gember en knoflook wordt tussen twee sneetjes brood gesmeerd, ingesmeerd met mayonaise en goudbruin gebakken in de pan.


Serveer met een eenvoudige, maar smaakvolle dipsaus van sojasaus, rijstazijn en sesamolie perfect als hartige lunch, borrelhap of snelle avondmaaltijd.


Ingrediënten 1p Vulling

2 limoenbladeren (optioneel)

125g varkensgehakt

125g rauwe garnalen, gepeld, darmkanaal verwijderd

1 lente-ui of klein bosje bieslook

2 cm verse gemberwortel

1 eetlepel sojasaus

1 eetlepel oestersaus

1 teen knoflook

1 eiwit

2 theelepels maïzena

1 theelepel witte peper


4 casino boterhammen

3 eetlepels mayonaise



Dip

1 eetlepel sojasaus

2 theelepels zwarte rijstazijn

1 theelepel sesamolie


Bereiden

Bekijk hieronder de video



Meng in een kom de varkensgehakt. Snijd het steeltje uit het limoenblad en snijd fijn. Hak de garnalen fijn en meng met het varkensgehakt. Snijd de lente ui of bieslook ragfijn. Rasp de gember en knoflook. Meng alle ingrediënten voor de vulling.


Snijd (eventueel) de korstjes af van het brood. Je kunt de korstjes gebruiken om croutons of paneermeel te maken. Smeer de vulling gul op een boterham, leg er een volgende op. Smeer de buitenkant in met mayonaise en besprenkel eventueel met sesamzaad of andere toppings.


Verwarm een koekenpan met een scheut neutrale olie en bak de broodjes circa 4 minuten per kant op laag vuur.


Meng de ingrediënten voor de dipsaus. Snijd het brood in stukken en serveer meteen.

 
 
 

Comentarios


bottom of page