top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCharlotte Hamilton

Crispy chili carbonara noedels

Ja, de titel klinkt verwarrend, maar dit recept is een combinatie van twee gerechten die ik vaak maak als ik niet veel in huis heb. Dit Chinees-Italiaans fusion gerecht is er eentje die je echt een keer een kans moet geven.


Ik weet het: kom niet aan de Italiaanse klassieke Carbonara, maar ik doe het lekker toch! Noem ik het een beetje anders en wie maakt mij wat? De bereiding is overigens redelijk klassiek; pancetta bakken, eieren met kaas mengen, kookvocht toevoegen en een romige saus maken. De toevoeging van de populaire 'crispy chili oil' en het marineren van de eierdooiers maakt dit gerecht toch wel tot iets bijzonder lekkers.

Leuk dilemma: eet je dit gerecht met stokjes of toch vork en lepel?


Ingrediënten voor 4 personen

100 g pancetta of spek in blokjes

75 g Parmezaanse kaas of Pecorino

1 teen knoflook

50 g gedroogde spaghetti

3 theel. crispy chili oil

2 eieren

Sojasaus

Vers gemalen zwarte peper


Bereiden

Breek de eieren en scheid de eierdooiers van het wit, bewaar het eiwit voor iets anders. Het is belangrijk dat de dooiers heel blijven. Doe ze in een klein bakje en schenk de sojasaus erover zodat de dooiers net onder staan. Laat minstens een uur staan. Heb je hier geen tijd voor dan zou je ook de eierdooiers kunnen gebruiken zonder sojasaus marinade.


Breng water aan de kook met flink wat zout.


Verwarm een koekenpan en leg de blokjes pancetta of spek erin, het is niet nodig om extra olie toe te voegen. Kneus de knoflook en voeg toe aan de pan. Bak de spek krokant. Haal het spek uit de pan en laat uitlekken en verwijder ook de knoflookteen.


Kook de pasta al dente.


Rasp de kaas en doe de helft in een kom, voeg de eierdooiers toe aan de kaas samen met de lepels chili olie. Doe flink wat gemalen peper erbij en meng goed. Lepel vervolgens een aantal lepels van het kookvocht van de pasta toe. Ongeveer 30-50 milliliter.


Doe de gekookte al dente in de pan waar je de spek in gebakken hebt en zet het vuur op z'n laatst. Doe de spek erbij en voeg dan het eiermengsel toe. Zet het vuur uit en roer. Je wilt een mooi romige saus.


Voeg de pasta toe aan de borden, maak af met de overige kaas en serveer direct.




123 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page