top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCharlotte Hamilton

De allerlekkerste aardappelsalade

Bijgewerkt op: 8 apr. 2023

Dat is nogal een statement, daar ben ik me van bewust. Deze aardappelsalade heeft zoveel complimenten en aanvraag voor recepten gekregen dat ik vind dat ik dit statement mag maken. Op heel wat barbecueworkshops de laatste tijd kwam deze aardappelsalade voorbij. Niet als onderdeel van de recepten, maar erbij, als extra bij het hoofdgerecht. Elke keer kreeg de nederige aardappelsalade veel lof. Vaak werd er gevraagd om het recept, dat ik dan soms vluchtig in een schrift kraste. Maar hier is ‘ie dan. Een makkelijke, lekkere aardappelsalade.


Ik denk dat een van de redenen dat de salade zo lekker wordt bevonden is, dat hij fris en kruidig is. De aardappelen blijven bovendien in hun schil, krielen zijn optimaal, maar een andere vastkokende aardappel kan ook. Het lekkerst is de salade als je hem een dag van te voren maakt, maar een paar uur kan ook. Voor deze salade had ik nog zeekraal liggen, dat is heel lekker maar ook goed te vervangen met peterselie.


Ingrediënten

800 g vastkokende aardappels

2 bosuien

3 zoetzure augurken

2 eetlepels yoghurt

3 eetlepels mayonaise

1 citroen

1 eetlepels kappertjes

1,5 theelepel gladde mosterd

Zout en peper

1/2 bosje peterselie of 200 g zeekraal

3 eetlepels gefrituurde uitjes (optioneel)

Bereiding

Was de aardappels en snijd in hun schil in stukjes. Zet net onder water en breng aan de kook. Kook circa 20 minuten of totdat je er een mes makkelijk in prikt. Giet de aardappelen af en laat afkoelen.

Maak intussen de dressing: snijd de bosuien in hele fijne ringen. Hak de augurken fijn. Voeg de mayonaise en yoghurt toe aan een kom en doe de lente ui, augurken, rasp van de citroen en het sap van een halve toe. Doe de kappertjes erbij samen met de mosterd. Kruid gul met flink wat zout en peper. Hak de peterselie fijn of de zeekraal grof en voeg toe aan de dressing. Proef of de dressing in balans is. Hij moet goed gekruid zijn en een beetje zuur. Voeg eventueel extra citroensap toe.


Meng de aardappels door de dressing en laat minstens een uur staan. Voeg net voor het serveren de uitjes toe en maak eventueel af met wat verse kruiden of takjes zeekraal.





111 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page