Earl Grey cake met sinaasappel
- Charlotte Hamilton
- 16 apr
- 1 minuten om te lezen
Ingrediënten
50 ml melk
2 zakjes Earl Grey thee (liefst van goede kwaliteit)
200 g roomboter op kamertemperatuur
185 g suiker
3 eieren op kamertemperatuur
200 g patentbloem
1 theel. bakpoeder
zout
125 ml crème fraîche
50 g poedersuiker
4 eetl. sinaasappelmarmelade
Extra vierge olijfolie
Bereiden
Kijk hieronder de video
Verwarm de oven op 170°C hete lucht.
Verwarm de melk met 1 zakje thee in een steelpan op laag vuur voor circa 5 minuten. Laat de melk niet koken.
Klop de boter romig met de suiker. Klop 5 minuten.
Klop er de eieren één voor één onder en meng goed. Voeg het zout en de theemelk toe.
Zeef de bloem en de bakpoeder en spatel door het beslag. Beboter een cakevorm, leg er bakpapier in en giet het beslag in de vorm.
Plaats in de oven en bak circa 45 minuten. Prik even in de cake met een satéprikker. Kleeft er nog deeg aan? Zet hem dan even terug in de oven.
Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en haal uit de vorm. Laat nu helemaal afkoelen.
Klop 1 eetlepel marmelade los met een scheutje olijfolie.
Klop de crème fraîche, poedersuiker en overige marmelade door elkaar. Verdeel over de cake. Doe de marmelade erbij of lepel deze over de crème fraîche.
Comments