top of page

Earl Grey cake met sinaasappel

  • Foto van schrijver: Charlotte Hamilton
    Charlotte Hamilton
  • 16 apr
  • 1 minuten om te lezen

Ingrediënten

50 ml melk

2 zakjes Earl Grey thee (liefst van goede kwaliteit)

200 g roomboter op kamertemperatuur

185 g suiker

3 eieren op kamertemperatuur

200 g patentbloem

1 theel. bakpoeder

zout

125 ml crème fraîche

50 g poedersuiker

4 eetl. sinaasappelmarmelade

Extra vierge olijfolie


Bereiden Kijk hieronder de video



Verwarm de oven op 170°C hete lucht.


Verwarm de melk met 1 zakje thee in een steelpan op laag vuur voor circa 5 minuten. Laat de melk niet koken.


Klop de boter romig met de suiker. Klop 5 minuten.

Klop er de eieren één voor één onder en meng goed. Voeg het zout en de theemelk toe.

Zeef de bloem en de bakpoeder en spatel door het beslag. Beboter een cakevorm, leg er bakpapier in en giet het beslag in de vorm.

Plaats in de oven en bak circa 45 minuten. Prik even in de cake met een satéprikker. Kleeft er nog deeg aan? Zet hem dan even terug in de oven.


Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en haal uit de vorm. Laat nu helemaal afkoelen.


Klop 1 eetlepel marmelade los met een scheutje olijfolie.


Klop de crème fraîche, poedersuiker en overige marmelade door elkaar. Verdeel over de cake. Doe de marmelade erbij of lepel deze over de crème fraîche.

 
 
 

Recente blogposts

Alles weergeven
Dumplingbroodje

Een verrassende kruising tussen comfort food en streetfood: dit ‘broodje dumpling’ combineert alles wat je lekker vindt aan Aziatische...

 
 
 

Comments


bottom of page