top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCharlotte Hamilton

GEPOCHEERDE PEREN IN BLADERDEEG

Oké zet je schrap: deze gepocheerde peren zijn wel in heel bijzonder vocht klaargemaakt, namelijk in ‘Kumasi sappi’. Kumasi maakt drankjes van het restproduct van de cacaoboon. Om de cacaoboon zit vruchtvlees wat normaal weggegooid wordt. Zonde. Door van het vruchtvlees sap te maken kunnen cacaoboeren een extra inkomen verdienen en krijgen, dat is goed want cacaoboeren in West-Afrika verdienen vaak nog heel weinig geld.


Je verwacht misschien dat iets rondom de cacaoboon ook naar chocolade smaakt, maar dit is absoluut niet het geval. Kumasi proeft fruitig en een beetje kruidig, maar de smaak is moeilijk te omschrijven. Wil je Kumasi kopen, dan kan dit via hun website of als je in Tilburg woont, wip dan even langs Cru de Cacao.


Geen zin of tijd om Kumasi te kopen maar wil je dit recept maken? Vervang dan de Kumasi met 1 liter water, 400 gram suiker en het sap van een halve citroen.


Ingrediënten:

4 personen


6 kleine Gieser Wildeman peren

950 ml Kumasi sappi (of suikersiroop)

1 steranijs

2 kruidnagels

100 g suiker

4 vierkantjes bladerdeeg

Optioneel: slagroom of vanille-ijs


Ook nodig:

Tartelettesvormpjes of cupcakevormpjes

Een kwastje

Bakpapier


Bereidingswijze:

Breng de Kumasi en 50 gram suiker (of de suikersiroop, zie hierboven) bijna aan de kook. Zet het vuur zacht en voeg de steranijs en de kruidnagel toe.


Schil de peertjes en laat de steeltjes eraan zitten. Laat ze in het hete water zakken en sluit ze eventueel af met een stukje bakpapier, in een rondje geknipt. Laat de peertjes 1,5 uur stoven.

Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.


Leg het bladerdeeg in de tartelette- of cupcakevormpjes en snijd het overtollige bladerdeeg weg. Haal de peertjes voorzichtig uit het water. Snijd de peertjes door de helft en haal het klokhuis eruit en leg drie partjes in de vormpjes. Zet het vuur onder de Kumasi of suikerwater hoog en voeg nog 50 gram suiker toe en laat indikken tot een dikke stroop. Zet de peertjes in bladerdeeg in de oven en haal deze er na 10 minuten uit. Lak de peertjes en het bladerdeeg in met de ingedikte Kumasi of het suikerwater en zet nog 7 minuten in de oven. Lak de peertjes nog een keer in met de stroop wanneer ze de oven uitkomen.

Laat ietsjes afkoelen en serveer met slagroom of ijs (- of allebei, who am I to judge)
Eet smakelijk!94 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page