top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCharlotte Hamilton

Gnocchi met gochujang-tomatensaus

In de wintermaanden merk ik dat ik echt verlang naar voedzame gerechten. Deze gnocchi valt zeker niet te typeren als licht en verfrissend, maar is eerder geschikt voor wie hunkert naar een stevige, lekkere maaltijd. Dit gerecht is bij uitstek geschikt voor doordeweekse dagen, aangezien de gnocchi binnen 15 minuten op tafel staat.


Gnocchi, een veelzijdig pastagerecht, kent diverse varianten die variëren in ingrediënten en bereidingswijzen. De klassieke Italiaanse gnocchi, gemaakt van aardappelen, tarwebloem en eieren, is zacht en vormt een perfecte basis voor verschillende sauzen. Ricotta-gnocchi voegt een romige textuur toe, terwijl spinazie-gnocchi een vleugje groen en extra voedingswaarde biedt. Voor de liefhebbers van aardse smaken zijn pompoen-gnocchi en zoete aardappel-gnocchi uitstekende keuzes.


Naast traditionele aardappelgnocchi zijn er varianten op basis van ricotta, tarwe, boekweit of polenta. Bovendien verschilt de vorm, met bijvoorbeeld 'gnocchi di patate' uit Noord-Italië en 'gnocchi alla romana' met een ovale vorm. Kies voor dit recept aardappelgnocchi, deze kunt je kant en klaar kopen, maar mocht je het graag zelf maken (wat heel makkelijk is) kun je helemaal onderaan de pagina het recept vinden.



Ingrediënten 2 personen

Neutrale olie

250 g gnocchi (aardappelgnocchi)

1 ui

1 blik tomatenpuree (40 g)

1.5 eetl. gochujang

100 ml slagroom

zout en peper

30 g parmezaanse kaas of peccorino

1 lente-ui (optioneel)


Bereidingswijze

Verwarm een koekenpan met een scheut neutrale olie. Bak hier de gnocci in ongeveer 5 minuten goudbruin en krokant. Doe de gnocci in een kom en zet even apart.


Snipper intussen de ui.


Voeg eventueel nog een scheut olie toe als je pan droog is en voeg de ui toe. Laat op laag vuur zweten. Voeg als de ui zacht is de tomatenpuree toe en bak 3 minuten. Voeg de gochujang toe en bak nog 1 minuut.


Voeg dan de room toe en roer goed door. Kruid met een beetje zout en peper, let op: de gochujang is vrij zout en we maken het gerecht ook af met wat geraspte kaas. Dus wees niet al te gul met het zout, je kan altijd nog toevoegen.


Zet het vuur laag en roer de gnocchi door de saus. Verdeel over kommen, rasp er parmezaanse kaas over en maak eventueel af met wat ragfijn gesneden lente-ui.



Zelfgemaakte gnocchi

Ingrediënten voor 4 personen

500 g kruimige aardappels

130 g tarwebloem

1 ei

½ theel. zout


Benodigdheden: pureeknijper


Voorbereiding:

Zet ongeschilde aardappels in een pan onder water en breng aan de kook. Laat ze in circa 20 minuten gaar koken. Giet het water af en laat de aardappels afkoelen tot je ze kunt pellen


Pel de schil van de aardappels en pureer ze met een pureeknijper of druk ze door een zeef.


Meng de aardappels met bloem, zout en ei. Kneed voorzichtig tot een deeg, voeg eventueel meer bloem toe tot het deeg niet meer kleverig is.


Rol het deeg uit tot 1 cm dikke rollen.


Snijd de gnocchi in stukjes van 2-3 centimeter en rol er met een vork overheen voor een decoratief motiefje.

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page