top of page

Gnocchi met romige spinazie, tomaat en knoflookchips

  • Foto van schrijver: Charlotte Hamilton
    Charlotte Hamilton
  • 16 apr
  • 2 minuten om te lezen

Er zijn van die gerechten die je het gevoel geven dat alles even klopt. Deze gnocchi is daar een prachtig voorbeeld van. Met zijn krokante buitenkant, romige spinaziesaus en zoete tomaatjes is het comfort food in zijn puurste vorm. Perfect voor een doordeweekse avond waarop je nét wat extra’s wilt zonder al te lang in de keuken te staan.




Voor dit recept gebruik je kant-en-klare aardappelgnocchi – ideaal voor een snelle maaltijd – maar mocht je zin hebben om zelf gnocchi te maken, scroll dan even naar beneden voor een basisrecept.


Ingrediënten (voor 2 personen)

20 g roomboter

400 g aardappelgnocchi

4 tenen knoflook

500 g cherrytomaten

Neutrale olie

500 g spinazie à la crème

100 ml slagroom

Zout en peper

50 g Parmezaanse kaas of Pecorino


Bereidingswijze

Bekijk hier de video




Bereiden Verhit een flinke scheut neutrale olie samen met de boter in een koekenpan. Bak de gnocchi in een paar minuten rondom goudbruin en krokant. Haal ze uit de pan en zet even opzij.

Snijd ondertussen de knoflook in flinterdunne plakjes en halveer de cherrytomaatjes. Voeg indien nodig een extra scheut olie toe aan de pan. Bak de knoflook op middelhoog vuur tot deze goudbruin en knapperig is. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar de aromatische olie in de pan.


Doe de cherrytomaten in de pan en bak ze op hoog vuur circa 5 minuten tot ze beginnen te karamelliseren. Voeg dan de gebakken knoflook toe en bak nog 3 tot 5 minuten mee.


Voeg de spinazie à la crème toe en roer goed door tot deze helemaal gesmolten is. Giet de slagroom erbij en laat het geheel een paar minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en peper.


Meng tot slot de krokante gnocchi door de saus. Verdeel over diepe borden en maak af met de knoflookchips en royaal geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino. Basisrecept: Aardappelgnocchi

Ingrediënten:

500 g kruimige aardappelen (bijv. Doré of Eigenheimer)

1 eidooier

100–130 g tarwebloem (plus extra om te bestuiven)

Zout

Bereiden

Kook de aardappelen in de schil in gezouten water tot ze gaar zijn (ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grootte). Giet ze af, laat ze even uitdampen en pel ze terwijl ze nog warm zijn. Pureer de aardappelen met een pureeknijper of een fijne zeef (geen staafmixer, dat maakt het plakkerig). Laat de puree volledig afkoelen.

Voeg een snuf zout, de eidooier en ongeveer 100 gram bloem toe. Kneed kort en voorzichtig tot een soepel, samenhangend deeg. Voeg indien nodig wat extra bloem toe, maar probeer het deeg zo licht mogelijk te houden – hoe minder bloem, hoe luchtiger je gnocchi.

Verdeel het deeg in stukken en rol uit tot dunne rolletjes (ongeveer 1,5–2 cm dik). Snijd in stukjes van ongeveer 2 cm.

Wil je dat klassieke ribbeltje? Rol de gnocchi dan over een vork of een gnocchiplankje. Dit helpt ook om saus beter vast te houden.

Kook de gnocchi in gezouten water. Zodra ze boven komen drijven (na ongeveer 2 minuten), zijn ze gaar. Haal ze er met een schuimspaan uit. Of bak de gnocchi in de pan.

 
 
 

Recente blogposts

Alles weergeven
Dumplingbroodje

Een verrassende kruising tussen comfort food en streetfood: dit ‘broodje dumpling’ combineert alles wat je lekker vindt aan Aziatische...

 
 
 

Comments


bottom of page