top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCharlotte Hamilton

Mango hot sauce

Hot sauce? Hete saus? Ik ben geleerd om geen onnodig engels te gebruiken, maar voor hot sauce hebben wij toch echt geen lekkere vertaling, dus houd ik het maar bij hot sauce. Deze variant is makkelijk om zelf, snel te maken. Gebruik de saus om te dippen, om andere sauzen op smaak te brengen, op burgers of in marinades.


Je kunt verschillende pepers gebruiken, maar het allerlekkerst in deze saus is de madam Jeanette peper. Deze peper is namelijk naast pittig ook fruitig. Dat past dan weer mooi bij de mango. De mango zorgt voor goede tegenhanger van al die pittigheid en geeft de saus body.


Ingrediënten

1 rijpe mango

1 madam jeanette

1 spaanse peper

1 teen knoflook

1 eetlepel appelazijn of een andere fruitige azijn

1 theelepel cayennepoeder

1 theelepel zout


Ook nodig:

Hakmolen of blender

Eventueel handschoenen voor de pepers


Bereidingswijze

Schil de mango en snijd het vlees in grote blokken. Haal zoveel mogelijk vruchtvlees van de pit af. Snijd de pepers grof. Afhankelijk van hoe pittig je deze hot sauce daadwerkelijk wilt, zou je ook de zaadlijsten kunnen verwijderen. Ik heb het niet gedaan. Pel de knoflookteen.


Doe de mango, pepers, cayennepoeder, knoflook, azijn en zout in een hakmolen. Maal tot een gladde saus, dit kan even duren. Nog te dik? Voeg een klein scheutje water toe. Proef of de hot sauce heet en zout genoeg is.

Hier heb ik de hot sauce gemengd met mayonaise en yoghurt op een broodje met gefrituurde kipfilet


98 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page