top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCharlotte Hamilton

Merengue met aardbeien-rabarbercompote en citroen

Voor een echte zoetekauw is dit recept een droom. De krokante merenguenestjes, lemon curd, zoete en fruitige aardbeien-rabarbercompote en luchtige lemon curdroom. Serveer als gebakje of dessert.


De compote wordt gemaakt met aardbeien en rabarber. Dit zijn echte seizoensproducten en kan je dus niet het hele jaar verkrijgen. Des te leuker om te maken op het moment als de producten in de schappen liggen, maar mochten er geen Nederlandse aardbeien of rabarber te verkrijgen zijn laat de compote dan achterwege en vul de merenguenestjes met lemon curd en citroenroom.


Ingrediënten voor 10 merenguenestjes

4 eiwitten

zout

100 g fijne suiker

120 g poedersuiker


5 eetlepels lemon curd

250 g aardbeien

200 g rabarber

50 g fijne suiker

1 citroen

250 ml slagroom

Ook nodig:

Spuitzakken

Spuitmondje

Garde of mixer


Bereiding

Verwarm de oven voor op 100°C.


Klop met een mixer de eiwitten stijf met een snuf zout in een schone en droge kom. Voeg beetje bij beetje de fijne suiker erbij en klop tot het mengsel heel stijf is en je er pieken van kan maken die blijven staan. Meng de poedersuiker erdoor en doe het eiwitmengsel in een spuitzak. Spuit 10 cirkels met opstaande randen (nestjes).


Bak de merengues 2 uur in de oven. Zet na het bakken de oven uit en laat de meringues helemaal afkoelen in de oven.


Maak de aardbeien-rabarbercompote. Snijd de kronen van de aardbeien af en halveer. snijd de rabarber in dikke plakken van circa 2 cm. Voeg toe aan een pan met twee eetlepels water, de suiker, een snuf zout en het rasp van een 1/2 citroen. Laat 10 minuten zachtjes borrelen en roer niet te vaak zodat de compote grof blijft. Laat dan afkoelen.


Maak de lemon curdroom. Voeg de slagroom toe aan een kom en voeg 1 eetlepel lemon curd toe. Klop de slagroom lobbig.


Haal de merenguenestjes uit de oven. Leg ze op een bord of schaal en voeg een theelepel lemon curd toe aan de nestjes. Voeg een lepel aardbeien-rabarbercompote toe. Doe de room in een spuitzak (of lekker niet en lepel het eroverheen) en spuit over de compote. Maak af met het rasp van de overgebleven halve citroen (of sinaasappel/limoen) en serveer meteen.

55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page