top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCharlotte Hamilton

NEW YORK CHEESECAKE

De cheesecake is al eeuwen oud. In 230 na Christus is het eerste bekende recept van cheesecake opgeschreven door de Griek Athenaeus terwijl de Grieken toen waarschijnlijk al 2000 jaar cheesecakes maken. De kaastaarten werden toen gemaakt door bloem, honing, en kaas mengen en te bakken.

Even een grote sprong in de tijd naar 1872 waar een kaasboer in Amerika per ongeluk roomkaas uitvond toen hij de Franse kaas Neufchatel probeerde na te maken. Duitse immigrant Arnold Reuben claimt de eerste New York cheesecakes gemaakt en verkocht te hebben begin 1900.


De New York cheesecake is tegenwoordig nog enorm geliefd – en terecht. Je wilt een romige vulling, een knapperige bodem en een bijna verbande bovenkant. Dit recept geeft je precies dat.

Ingrediënten:

Voor de bodem: 1 pak Bastogne

80 g boter

Vulling: 800 g mon chou 300 g kristalsuiker 185 ml volle melk 4 eieren 225 ml zure room 1 lange of twee korte vanille peul(en) 70 g bloem

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180 graden Celsius.

Smelt de boter in de magnetron tot deze volledig vloeibar is. Hak de Bastogne in een keukenmachine tot een fijn koekkruim. Wanneer je geen keukenmachine hebt kun je de koekjes in een diepvrieszakje doen en op het aanrechtblad slaan of een deegroller gebruiken. Stort de koekkruim in een taartvorm en voeg een beetje van de boter toe. Mix tot alle koekkruim bedekt is. De koekkruimels moeten hun vorm houden maar niet te vettig zijn. Voeg eventueel nog een beetje boter toe. Duw de koekkruimels tegen de bodem. Bak voor 10 minuten in de oven.Mix voor de vulling de mon chou en de suiker. Voeg de melk toe gevolgd door de eieren, een voor een. Voeg dan ook de zure room toe. Haal het merg uit het vanillestokje en voeg toe aan de vulling. Voeg nu het gezeefde bloem toe en roer goed door. Het beslag moet glad zijn.


Bak de cheesecake 60 minuten in de oven, en zet na dat uur eventueel nog heel even de gril aan om de bovenkant lekker donker te krijgen. Zet na een paar minuten de gril uit en laat de cheesecake volledig afkoelen in de oven.


Eet smakelijk!
124 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page