top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCharlotte Hamilton

Paloma van bloedsinaasappel en mescal

De Paloma, een typische Mexicaanse cocktail is een echte klassieker. Het bestaat uit tequila met vers geperst grapefruitsap, limoensap en suikerwater, wat resulteert in een perfect samenspel tussen zoet en zuur met lichte bruis. Bloedsinaasappels zijn in het seizoen (HOERA) en daarom deze cocktail, mocht je deze niet kunnen vinden kun je het sap dus vervangen door grapefruitsap


Ik maak de cocktail met mezcal, omdat ik er dol op ben, maar je kunt ook tequila gebruiken. Tequila en mezcal, twee prominente destillaten met wortels in Mexico, delen hun oorsprong in de agaveplant. Tequila, voornamelijk geproduceerd in de regio Jalisco, wordt vervaardigd uit het sap van de blauwe agave. Het proces omvat oogsten, koken, fermenteren en distilleren. Blanco, reposado en añejo zijn soorten die variëren in rijpingsduur, elk met weer eigen smaakprofielen.


Mezcal, afkomstig uit diverse Mexicaanse regio's, maakt gebruik van verschillende agavesoorten en heeft een breder spectrum van smaken. Het productieproces omvat traditioneel koken in ondergrondse putten, wat resulteert in een rokerige nuance. Joven, reposado en añejo vertegenwoordigen de mezcalcategorieën.

Beide dranken hebben een rijke geschiedenis en culturele betekenis, winnen wereldwijd aan populariteit.


Ingrediënten

IJs

60 ml mezcal of tequila

120 ml bloedsinaasappelsap

15 ml vers geperst limoensap

15 ml suikerwater (gelijke delen suiker en water, opgelost)

30 ml bruiswater

Grof zout (voor de rand van het glas, optioneel)


Bereidingswijze

Als je de rand van het glas wilt zouten, wrijf dan de rand in met een limoenpartje en dip het vervolgens in zout. Ik heb ook nog wat bloeisdnaasappelrasp toegevoegd maar dit is optioneel.


Vul een glas met ijsblokjes. Voeg de mescal of tequila toe, vers geperst bloedsinaasappelsap, limoensap, siroop en bruiswater toe aan het glas.


Roer de ingrediënten voorzichtig door elkaar.


Serveer direct.27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page