Pasta met vongole, venkel en witte wijn
- Charlotte Hamilton
- 16 apr
- 1 minuten om te lezen
Ingrediënten 4p
500 g kokkels of venusschelpen
1 venkel met veel groen
1 ui
50 g roomboter
350 gram spaghetti
75 ml witte wijn
Peper en zout
Bekijk hieronder de video
Bereiding
Spoel de kokkels grondig af onder koud water om eventueel zand te verwijderen. Laat 15 minuten staan in zout water en spoel nogmaals af.
Snijd de venkel in dunne plakjes, bewaar het groen voor later. Snipper de ui.
Smelt de helft van de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en venkel toe en bak tot deze zacht zijn.
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met kokend gezouten water tot ze al dente zijn. Giet af en bewaar wat van het kookvocht.
Voeg de schelpen toe aan de pan,en houd in beweging. Voeg dan de witte wijn toe. Breng op smaak met peper en een snuf zout. Laat de kokkels koken tot ze opengaan, dit duurt ongeveer 5 minuten. Gooi eventuele schelpen weg die niet open gaan.
Schep de schelpen uit de pan en haal uit de schelp (of niet).
Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan en venkel. Meng voorzichtig zodat de pasta goed bedekt is met de saus. Voeg een scheut kookvocht toe en de overige boter.
Serveer de pasta met kokkels en venkel direct, garneer met het venkelgroen.
Dit gerecht is heerlijk als hoofdgerecht en wordt vaak geserveerd met een frisse salade of knapperig brood.
Comments