Sinaasappelcake
- Charlotte Hamilton
- 16 apr
- 1 minuten om te lezen
Deze cake is pure zonneschijn op je bord – denk: sappige plakken sinaasappel in een glanzende karamellaag, met daaronder een smeuïge, licht korrelige cake van griesmeel en yoghurt. Het is een kunstwerk om naar te kijken, ruikt verrukkelijk en smaakt nog beter.
Ingrediënten
265 g griesmeel
165 g fijne kristalsuiker + 50 g voor de karamel
2 theel. bakpoeder
½ theelepel zout
180 g roomboter
250 g yoghurt
3 sinaasappels
Ook nodig: bakvorm 23 x 23 cm
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170°C hete lucht.
Meng de griesmeel, 165 g suiker, bakpoeder en zout in een kom. Smelt de roomboter in een steelpan en voeg deze toe aan het griesmeelmengsel. Roer door, voeg de yoghurt toe en meng goed.
Snijd 1,5 sinaasappel in héle dunne plakken. Pers de overige sinaasappels uit. Verwarm 50 g suiker in een koekenpan. Voeg het sinaasappelsap toe en kook in tot een karamel. Leg de plakken sinaasappelcake in een ingevette bakvorm met een vel bakpapier op de bodem. Bestuif de buitenkant van de vorm in met wat griesmeel. Schenk de karamelsaus over de sinaasappelplakken.
Verdeel het beslag in hoopjes over de sinaasappel. Doe dit zodat je niet teveel hoeft de smeren met de spatel na afloop, dan verschuif je de plakken. Bak de cake 30-40 minuten af.
Comments