top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCharlotte Hamilton

BLONDIES MET WITTE CHOCOLADE EN FRAMBOZEN

De brownie kent iedereen ondertussen wel: de brownie is geliefd. Iets minder bekend maar zeker net zo lekker -ja, ik zeg het gewoon- is de blondie. Er zit in tegenstelling tot de brownie geen cacao in, maar de blondie krijgt zijn smaak van de gekarameliseerde suiker. Het heeft eigenlijk iets weg van boterkoek.

In dit recept voeg ik witte chocolade toe en frambozen, maar wil je een klassieke blondie maken kun je gewoon de laatste twee ingrediënten weglaten.

Ingrediënten:

220 g boter

320 g lichte basterdsuiker 2 eieren 1 vanillepeul (of een scheutje vanille extract) 275 g bloem snufje zout

100 g witte chocolade van hele goede kwaliteit (bijvoorbeeld callebaut)

100 g bevroren frambozen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Smelt de boter in een steelpannetje en laat een klein beetje bruinen. Voeg de gesmolten boter en de suiker toe aan een kom. Mix de deze ingrediënten tot het één glad geheel wordt, dit duurt ongeveer vijf minuten.



Voeg de eieren een voor een toe terwijl je mixt. Haal het merg uit de vanillepeul en doe bij het beslag. Hierna mag ook het bloem en het snufje zout erbij.

Stop met mixen en spatel de stukjes chocolade erdoorheen. Voeg dan op het laatste moment de bevroren frambozen toe en roer niet meer teveel in het beslag. Schenk het beslag over in een met bakpapier beklede ovenschaal en bak in 30-35 minuten af. De bovenkant moet mooi krokant zijn en de binnenkant lekker gooey.

Eet smakelijk!



118 weergaven0 opmerkingen
bottom of page