top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCharlotte Hamilton

ASPERGES MET BRUINE BOTER, EI EN TUINKERS

We hebben nog even om te genieten van het ‘witte goud’: onze heerlijke Nederlandse asperges. De asperge tijd loopt van februari tot en met juni en zijn nu op hun best: asperges zijn nu het lekkerst en het grootst omdat het een paar dagen boven de 21 graden is geweest, dat is gunstig voor de asperge, daarnaast zijn ze ook al wat in prijs gedaald, het perfecte moment om asperges te gaan halen dus!


Dit recept is niet te ver af van hét klassieke asperge recept: asperges met ei en botersaus. Toch doet de gebruinde boter en isot peper. Isot peper ook wel Urfa Biber een Turkse chilipeper die zich onderscheidt door zijn donkere bordeauxrode kleur, onregelmatige vlokken en interessante zoete, rokerige en iets zure smaak.


Ingrediënten

500 g witte asperges

3 eieren

Zout

Isot peper (of gewone gemalen peper)

75 g roomboter

Tuinkers


Bereidingswijze

Schil de asperges goed zodat er echt geen houterige draden meer aan je asperge zitten. Snijd de onderkant er ook af.


Breng een grote pan of aspergepan met gezouten water aan de kook. Voeg de asperges toe en kook voor 7-12 minuten tot de asperges gaar zijn. Het is afhankelijk van de grote van de asperges wanneer ze gaar zijn, je kunt dit goed checken door met een vorkje in de asperge te prikken: hij moet er redelijk makkelijk ingaan maar kook de asperges niet tot snot.


Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren 7 minuten en spoel direct af met koud water. Pel en hak fijn. Kruid goed met zout en de isot peper (of gewone peper)


Voeg de boter toe aan een steelpan en bruin de boter in circa 7 minuten: als de boter begint te ruiken naar noten mag hij van het vuur. De melkdeeltjes zijn dan gekarameliseerd.


Giet de asperges af en schik ze op een bord. Verdeel de gebruinde boter en het gehakte ei erover. Knip de tuinkers van de aarde en maak er het bord mee af. Breng eventueel op smaak met wat peper.


Eet smakelijk!
184 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page