top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCharlotte Hamilton

AZIATISCHE VISBURGER MET CHILI, MANGO EN TAUGÉ

Een visbuger klinkt misschien niet aantrekkelijk, maar geloof me dat is deze zeker wel. Door zelf de burgers te maken met verse vis en uitgesproken, Aziatische smaken heb je een smaakvolle visburger – die zeker niet weeïg is – met pit!


Voor dit recept heb je verse, stevige witvis nodig. Natuurlijk is kabeljauw de meest voor de hand liggende optie, maar ook de duurste! Het is de moeite waard om naar de visboer te gaan en te vragen voor een alternatief! Zoals bijvoorbeeld koolvis (familie van de kabeljauw) of wijting. Wijting staat zelfs bekend om een visje te zijn om aan de kat te geven, onzin, nonsens, quatsch! Wijting is een heerlijke witvis dat qua smaak ook erg op kabeljauw lijkt, maar wat zachter vlees heeft. Wel is deze nog geschikt om de visburger te maken. Dus ren naar je lokale visman.


4 personen

Ingrediënten:

Voor de visburgers

1 chili

1 teen knoflook

15 g koriander

300 g witvis (bijvoorbeeld kabeljauw, koolvis, wijting of schelvis)

200 g gepelde, rauwe garnalen

2 theelepels sojasaus

1 theelepel vissaus

3 eetlepels paneermeel + extra om te bestuiven

4 burgerbroodjes

Neutrale olie om te bakken

75 g sla (bijvoorbeeld rucola, waterkers of lamsoren)

50 g taugé

4 eetl. mangochutney uit pot


Voor de mayonaise 5 eetl. 'Kewpie' mayonnaise

of:

4 eetl. mayonaise

1 eetl. sesamolie

1 theel. sojasaus

Versgemalen peper


Bereidingswijze

Hak de chili grof. Haal eerst de zaadlijsten uit de chili als je een mildere burger wil. Pel de knoflook en snijd in dikke plakken. Doe de chili, knoflook, koriander met de witvis en garnalen in een hakmolen en maal tot een vrij gladde massa. Voeg de sojasaus en vissaus toe en roer door. Als je geen hakmolen hebt kan dit ook gerust met de hand, hak dan alles heel fijn en meng de ingrediënten in een kom. Voeg het paneermeel toe, verdeel het in vieren en maak er burgers van. Bestrooi met een beetje extra paneermeel.


Meng voor de mayonaise alle ingrediënten. Wanneer je 'Kewpie' mayonaise in huis hebt gehaald kun je deze stap dus overslaan.


Snij de burgerbroodjes door de helft. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje neutrale olie, rooster de broodjes voor twee minuten. Voeg wat olie toe aan de koekenpan en voeg wanneer de olie heet is de visburgers toe. Bak eerst twee minuten per kant op middel-hoog vuur en zet vervolgens het vuur laag en bak voor een verdere 4 minuten per kant. Voeg de laatste twee minuten aan een kant van de pan de taugé toe en bak even mee.


Bouw de burger: het geroosterde broodje met een laagje mangochutney, wat sla, de knapperige taugé, de visburger een royale laag mayonaise en het geroosterde bovenkantje van de burger.



Eet smakelijk!

148 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page