top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCharlotte Hamilton

EARL GREY WENTELTEEFJES MET BRAMEN

Wentelteefjes: onze Nederlandse versie van french toast, of waren wij toch eerder? Dat doet er verder ook niet toe gelukkig, het is een ontbijtje waar maar weinig mensen nee tegen kunnen zeggen. Wentelteefjes zijn ontstaan uit nood: oud brood weer lekker maken door het te wentelen in melk, ei en suiker. Het oude brood neemt goed het beslag op en daarom is het belangrijk dat je geen verse boterhammen pakt.


Laten we wel eerlijk zijn, die klassieke wentelteefjes hebben we ook wel eens gezien toch? Door de melk te infuseren met thee krijgt het beslag een hele andere smaak. Dit klinkt wellicht wat spannend maar dat is het absoluut niet. Door Earl Grey te laten trekken in de melk worden de wentelteefjes heel anders. Earl grey is een theemix met bergamot. Dat is bloemig met een vleugje citrus en dat past heel goed in de wentelteefjes.


Ingrediënten

200 ml melk

1 zakje Earl Grey thee

2 eieren

100 g suiker

2 theel. kaneelpoeder

8 oude boterhammen

50 g bramen

100 g roomboter


Bereidingswijze

Zet een steelpan op het vuur en verwarm de melk, maar laat de melk niet koken! Haal van het vuur en voeg het theezakje toe. Laat 10 minuten trekken. Laat de melk vervolgens een beetje afkoelen.


Was, droog en prak de bramen fijn.


Klop de eieren los en voeg tweederde van de suiker toe, samen met de kaneel en een snufje zout. Doe de melk en de bramen erbij en meng goed.


Verwarm een koekenpan op het vuur en voeg wat boter toe. Verwarm de boter. Wentel de boterhammen goed in het beslag en leg de boterhammen in de hete pan. Bak twee minuten aan elke kant. Voeg dan een eetlepel van de suiker toe en draai de boterham weer om, voeg dan suiker toe op die andere kant zodat ook die daarna kunnen karamelliseren.


Leg de wentelteefjes op een bordje en serveer meteen.

Eet smakelijk!


125 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page