top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCharlotte Hamilton

SALADE MET BLAUWE KAAS, ZOETE PEER EN SERRANOHAM

Blauwe schimmelkaas komt in allerlei verschillende soorten. In deze salade gebruik ik roquefort. Blauwe kazen zijn vaak wat meer uitgesproken soorten in het kaas-assortiment. De zijn sterk van smaak en geur en passen dan soms dus ook goed bij zoete smaken om dit in evenwicht te houden, zoals in deze salade met peer. Het is een heerlijke salade voor een zonnige dag.


Roquefort is een Franse blauwe schimmelkaas die wordt gemaakt van gepasteuriseerde schapenmelk. De kaas wordt minstens drie maanden gerijpt in grotten. Het is een beschermde naam, de kazen moeten dus volgens deze manier gemaakt worden en uit het dorpje Roquefort te komen. Het is een zoute, pittige kaas die dus met haar scherpheid goed bij zoetigheid past.


4 personen

Ingrediënt:

200 g gemengde sla

2 blikken peren op lichte siroop

50 g pecannoten

50 g Serrano ham (optioneel)

4 eetl. olijfolie

Zout en peper

1 citroen

165 g Roquefort



Bereidingswijze:

Was de sla en laat deze goed uitlekken. haal de peren uit blik en laat ook deze goed uitlekken. Snijd ze dan in partjes.


Rooster de pecannoten in een droge koekenpan voor 5 minuten. Hussel af en toe met de pan. Scheur ondertussen de serranoham in stukjes. Zet het vuur onder de noten uit en laat de noten in de pan afkoelen. Hak deze daarna grof.


Rasp de citroen en pers deze uit. Meng met de olijfolie en zout en peper.


Meng alle ingrediënten voor de salade. Brokkel de kaas over de salade en druppel de dressing erover en serveer direct.


Eet smakelijk!



122 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page