top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCharlotte Hamilton

SINGAPORE MEI FUN

Singapore mei fun, hier beter bekend als Singapore fried noodles, is een misleidende titel. Het internet staat vol met artikelen die uitleggen dat het gerecht niet afkomstig is Singapore. Volgens culinair journalist Natascha Pack zou Singapore mei fun in 1950 of 1960 ontstaan zijn Hong Kong. Het heeft zijn bekendheid in Europa gekregen via Hong Kong, dat toentertijd een kolonie was van Engeland. Hoe het dan precies aan de naam Singapore Fried Noodles is gekomen is niet precies bekend. Inwoners van Singapore willen echter niks met het gerecht te maken hebben. Het gerecht is ondertussen wel heel populair in de rest van wereld.


Het gerecht had dus misschien beter Hong Kong fried noedels kunnen heten, maar goed daar gaat het natuurlijk niet om. Singapore mei fun bestaat uit een hele dunne rijstnoedel, kerrie, een paddenstoel, varkensvlees en garnalen.

4 Personen


Ingrediënten:

1 ui 1 rode chilipeper

3 cm gember

50 g shiitake of oesterzwampaddenstoelen

Zonnebloem of sesamolie

100 g varkensfiletlapje*

100 g kleine gekookte garnalen*

50 g peultjes

225 g fijne rijstnoedels

4 lente ui

50 g taugé

2 eetl. geroosterd sesamzaad


Voor de saus 2 eetl. sojasaus

1 ½ eetl. kerrie

1 theel. suiker

Zout en peper

200 ml kokosmelk


*Het varkensvlees en de gekookte garnalen kunnen ook vervangen worden door tofu of weggelaten worden.


Bereidingswijze:

Snipper de ui en snijd de chilipeper in dunne ringetjes. Pel de gember en snijd deze heel fijn. Snijd de shiitake in plakjes of scheur de oesterzwam in stukken. Was de peultjes en verwijder eventueel de draadjes/nerven van de boon als deze taai zijn. Snijd de lente ui in hele dunne ringetjes.


Snijd de filetlapjes in dunne reepjes en kruid met zout en peper. Meng voor de saus alle ingrediënten en roer goed door.


Zet een wok op het vuur en voeg een scheut olie toe. Voeg de paddenstoelen toe en kort daarna ook de gesnipperde ui, chili en gember voor 30 seconden op hoog vuur. Voeg het varkensvlees toe en bak voor 3 minuten.


Kook de rijstnoedels volgens de verpakking. Spoel ze daarna meteen af met koud water.


Voeg de noedels, als deze uitgelekt zijn, toe aan de wok samen met de garnalen, lente ui en peultjes. Wok voor twee minuten voordat je de saus er aan toevoegt. Wok nu voor ongeveer vijf minuten totdat het vocht is verdampt. Kluts de eieren en voeg deze toe aan de wok voor ongeveer 1 minuut, blijf roeren tot het ei gestold is. Voeg de taugé en de sesamzaad toe en zet het vuur uit.


Eet smakelijk!



71 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page