top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCharlotte Hamilton

THAISE RODE CURRY PASTA

Essentieel in de Thaise keuken is curry pasta. Een veel gebruikt variant is de rode curry pasta. Deze belangrijke smaakmaker in de Thaise keuken wordt vooral voor curry’s gebruikt, maar kan in veel meer gerechten als smaakmaker dienen. Curry pasta kun je kopen in de supermarkt, maar is helemaal niet moeilijk te maken thuis. Dit kan je dan invriezen of bewaren in de koelkast en de volgende keer dat je aan de slag gaat met een curry pak je jouw heerlijke eigengemaakte pasta uit de koelkast.


Traditioneel worden curry pasta’s gemaakt met een vijzel. Heb je deze thuis doe dit dan vooral. Begin dan met de droge ingrediënten en voeg daarna de nattere ingrediënten toe (zoals de parpika’s, de vissaus en limoensap). Werken met de blender is wel wat sneller en bespaart op spierkracht.


Deze currypaste die ik met jullie deel is niet helemaal authentiek. Het toevoegen van gegrilde paprika’s is bijvoorbeeld niet traditioneel maar voegt, volgens mij, veel toe.


Ingrediënten:

1 duim gember

2 stengels citroengras 2 rode pepers 1 limoen

3 gegrilde paprika’s uit pot

15 g koriandersteeltjes

2 theel. basterd suiker 1 eetl. vissaus (of sojasaus als je het vegan wilt houden)

1 theel. gemalen koriander

1 theel. gemalen komijn

Neutrale olie

Bereidingswijze:

Pel de gember en snijd deze in plakjes. Haal de buitenste laag van het citroengras af en snijd deze in grove stukken. Snijd ook de rode peper in grove stukken. Ben je niet zo fan van pittig? Haal dan de zaadlijsten uit de chili’s. Rasp de limoen en pers deze uit boven de blender.


Voeg nu alle ingrediënten toe aan de blender en maal tot een fijne pasta. Druppel er een beetje olie bij zodat de pasta goed mengt en een prettige structuur krijgt.


TIP: Gebruik meteen of bewaar de pasta voor een andere keer. Steriliseer dan een potje. Dit blijft ongeveer twee weken goed. Om het langer te bewaren kun je het natuurlijk ook invriezen. Super handig!



287 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page