Zoeken
  • Charlotte Hamilton

TORTILLA’S MET GEMARINEERDE GAMBA’S, MANGOSALSA EN GEGRILDE MAIS

Bijgewerkt op: 26 feb. 2021

Met dit 'trucje' zijn voor mij veel deuren open gegaan; het grillen van groente op je gasfornuis. Laat aubergine's, chili's en paprika's zwart blakeren op het vuur en gebruik in allerlei gerechten zoals deze tortilla's. Naast de paprika's grill ik ook kort wat mais op het vuur. Kook je nu met inductie; niet getreurd met je oven kom je ook al heel ver.


4 personen

Ingrediënten:

Voor de garnalen: 1 theel. komijnpoeder

1 theel. korianderpoeder

1 theel. geraspte gember

1 theel. cayennepoeder

1 teen. geraspte knoflook 500 g biologische garnalen met MSC-label, gepeld en het darmkanaal verwijderd

Scheutje olie

Voor de mangosalsa: 1 mango, in blokjes

½ chili , fijngesneden

Een handje koriander, grof gesneden

Een scheutje vissaus (optioneel)

Voor de guacamole:

2 avocado’s

½ chili, fijngesneden

1 sjalotje, fijngesneden

½ teen knoflook, fijngesneden

1 limoen

Een handje koriander, fijngesneden

6 tortilla wraps

200 g zure room

2 maiskolven

2 puntpaprika’s

Zout en peper

Bereidingswijze:

Meng de kruiden voor de garnalen en breng op smaak met een beetje zout en peper en voeg de olie en garnalen toe. Zet een uur weg om te marineren.

Maak ondertussen de mangosalsa door de ingrediënten te mengen en te kruiden naar smaak met zout, peper en eventueel de vissaus.

Haal de avocado’s uit hun vel en haal de pit eruit. Hak de avocado door de chili, ui, knoflook en koriander. Breng op smaak met zout, peper en het sap van de limoen.

Kook de mais voor 5 minuutjes in gezouten water. Leg de puntpaprika’s op het gastfornuis en laat ze helemaal zwart blakeren. Draai ze regelmatig om. Heb je geen gasfornuis, leg ze dan in de oven onder de gril. Laat ze even afkoelen en pel het zwart met voorvaste handen van de paprika’s. Een beetje stromend water kan het klusje wat makkelijker maken. Laat even uitlekken. Leg de maiskolven, net zoals de paprika’s op het gas (of onder de gril) en houd een oogje in het zeil; deze wil je niet helemaal zwart hebben, maar licht aangebrand. Zet de maiskolf verticaal en snijd de maiskorrels eraf. Snijd de gegrilde paprika in dunne reepjes.



Bak de garnalen in een hete pan snel gaar. Vul de tortilla’s met zure room, de paprika, mais, garnalen, guacamole en mangosalsa en strooi er eventueel nog wat extra koriander over.

Eet smakelijk!

133 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven