top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCharlotte Hamilton

ZALM GEMARINEERD IN SHIO KŌJI MET RIJST EN GEGRILDE BIMI

Shio kōji is een bijzonder ingrediënt uit de Japanse keuken. Het is een gefermenteerd product gemaakt van water, zout en rijst Koji. De rijstkorrels worden gefermenteerd met behulp van de ‘Aspergillus oryzae’ schimmel. Aan deze schimmel hebben wij ook miso, sojasaus, sake en nog veel meer te danken. Het wordt gebruikt om vlees, groente en in dit geval vis te marineren. Niet alleen geeft shio kōji een zoute en ietwat zoete smaak, maar de proteïne wordt heel mals. Als laatste is shio kōji ook nog eens erg gezond.


Dit recept is in samenwerking met Dutch Wasabi gemaakt.

4 personen

Ingrediënten: 4 zalmmoten 60 g shio koji 2 stengels citroengras 350 g basmatirijst 200 g bimi (of aspergebroccoli) Sesamolie 4 eetl. lichte sojasaus 2 eetl. Geroosterde sesamzaadjes

Bereidingswijze: Dep de zalmmoten droog. Smeer de moten in met shio kōji en masseer goed in. Voeg een eetlepel sojasaus toe Laat de zalm minstens een uur marineren, maar laat voor het beste resultaat een nacht in de koelkast staan.


Kneus de stengels citroengras. Voeg toe aan de pan waar u de rijst in gaat koken. Kook de rijst volgens de verpakking. Was de bimi en snijd overlangs. Laat even uitlekken er verhit ondertussen twee koekenpannen op het vuur. Leg in een van de droge koekenpannen de bimi voor 4 minuten. Voeg in de andere pan een scheut sesamolie toe. Leg wanneer de olie goed heet is de zalm met de huid in de pan. Bak de zalm 4 minuten op de huid en 2 minuten op de andere kant. De huid moet lekker knapperig zijn en het vlees nog zacht. Zet het vuur onder de bimi laag en voeg een scheutje sesamolie toe, bak twee minuten mee. Zet het vuur uit, voeg de sojasaus toe en schud de pan. Voeg de geroosterde sesamzaadjes toe. Eet smakelijk!


64 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page