top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCharlotte Hamilton

KOKOSSOEP MET NOEDELS EN GARNALEN

Bijgewerkt op: 2 feb. 2021

Vorige week deelde ik een recept van rode curry pasta. In deze soep wordt de pasta als basis gebruikt. Je kunt deze soep ook vegan maken, laat dan de garnalen weg en let op welke curry pasta je gebruikt. In de curry pasta die ik heb gemaakt geef ik ook een optie voor een vegan variant.


Kokosmelk is misschien wel het belangrijkste ingrediënt in deze soep. Het is dan ook de uitdaging om op zoek te gaan naar de vettigste kokosmelk om je soep zo romig mogelijk te maken. Ik ga voor Kara kokosmelk. Een groot misverstand over kokosmelk is dat dit vocht is dat uit de kokos komt. In de kokosnoot zit kokoswater, ook wel eens kokossap genoemd. Om kokosmelk te maken moet het witte kokosvlees uit de vrucht worden gehaald en geblenderd worden met heet water. Dit wordt gezeefd en gepasteuriseerd of gesteriliseerd.


Voor de soep kun je het zo gek maken als je zelf wilt. In de ingrediëntenlijst staan opties voor toppings. Kies en laat weg wat je zelf wilt


4p

Ingrediënten: 1 bouillonblokjes (bijvoorbeeld paddestoelen of groente) 3 eetl. rode curry pasta 1 duim gember 1 teen knoflook 2 stengels citroengras 400 ml romige kokosmelk (hoog vetpercentage) Noedels naar keuze Olie 200 g garnalen (optioneel)


Voeg eventueel nog extra toppings toe: Gewokte paksoi Taugé Gekookte eitjes Sesamzaadjes Koriander Paddenstoel


Bereidingswijze: Zet een pan met 1,5 liter water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe samen met de rode curry pasta.


Kneus de duim met gember door met je handpalm op de gember te duwen. Doe hetzelfde met de teen knoflook en pel deze erna. Haal van de citroengras de buitenste ring en kneus deze door met de achterkant van het mes op de citroengras te slaan of sla ermee op de rand van het aanrecht of snijplank. Voeg dit allemaal toe aan de bouillon en laat dit minstens een uur zachtjes koken.

Kook de noedels in de bouillon, kook deze volgens de verpakking. Giet ze af – let op dat je de bouillon niet weggooit, je zal niet de eerste zijn – en verwijder de gember, citroengras en knoflook. Voeg de kokosmelk toe aan de bouillon. Verwarm een scheut olie in een koekenpan. Voeg de garnalen eraan toe en kruid ze met zout en peper. Bak voor ongeveer 3 minuten.



Doe de noedels in een kom, voeg de soep eraan toe met de garnalen en de toppings die je wilt zoals taugé, paksoi en een gekookt eitje.


Eet smakelijk!






169 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page